WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Trondhjems Sparebank

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Trondhjems Sparebank ble opprettet i 1822 på initiativ av Jacob Roll, prestene Niels S. Schulz og E.R.Kaurin, og kjøpmennene Lorentz Johannesen og Johan Mølmann Lysholm.

Sparebanken tapte en god del på krisen i 1875-90 da 152 av byens firmaer måtte innstille sine betalinger.

Lokalene lå i til å begynne med i Knudtzongården i Kjøpmannsgata 44 hvor banken ble til bybrannen i 1841. Den hadde i 1841-46 lokaler i Stiftsgården, og fra 1846 i lokaler tilhørende bankkasserer Wilhelm Christiansens gård i Munkegata 35. 1863-82 hadde banken lokaler i Telegrafgården. I 1880-92 oppførte banken eget bygg i Søndre gate 2.

Trondhjems Sparebank ble i 1970-årene sammensluttet med Børsa Sparebank, Frøya Sparebank og Hitra Sparebank. Disse fusjonerte med Strindens Sparebank under navnet Trondhjems og Strindens Sparebank. Ved en fusjon med flere mindre banker i 1985 ble Sparebanken Midt-Norge dannet.

Trondhjems Sparebank

Trondhjems Sparebanks lokaler på Hjørnet av Kongens gate og Søndre gate.

Kilde

  • 1. Terje Bratberg. Trondheim i endring
  • 2. Trondheim Byleksikon