WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondhjems Elektriske Bureau

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Vindu i Nordre gate 14. Foto: Erik Olsen før 1900. UBiT
Trondhjems Elektriske Bureau, etablert 1883 av Knud Ørn Bryn. Eilert Fjeldseth var bestyrer førArne Høeg ble bestyrer i 1900. Axel H. Schreiner var bestyrer før dette?

Forretningslokalene var i Nordre gate 14, i den delen av huset som lå på hjørnet av Thomas Angells gate og Vaterlandsveiten. Forretningen utførte alt arbeid med elektriske anlegg, samt installasjon av fryseri og kjøleapparater. Firmaet sysselsatte ca 32 montører i 1906.

Firmaet fikk en rekke oppdrag med installasjon av elektriske lysanlegg, bl.a. i Domkirken og ved Ranheim Papirfabrikk (Lysmaskina).

I 1908 ble firmaet kjøpt opp av Siemens Norge. 2. januar 1908 åpnet Norsk Aktieselskab Siemens Schuckert, Afdeling Trondhjem, og Siemens i Trondheim fortsatte som eget aksjeselskap helt frem til 1962.

Voith Hydro AS ble etablert i år 2000 og er et joint venture mellom Voith og Siemens, hvor Siemens eier 35 % av selskapet. Selskapet spiller en sentral rolle i modernisering og vedlikehold av norske kraftstasjoner.

Kilde

  • 1. Nettsted Voith Hydro AS
  • 2. Universitetsbiblioteket

Eksterne lenker