WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondheim hovedbrannstasjon

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Trondheim hovedbrannstasjon på Sluppen

Trondheim hovedbrannstasjon ligger på Sluppen, nærmere bestemt like nord for Kroppanbrua langs E6. Den ble åpnet i 2014 og ligger på samme tomt som 110-sentralen for Sør-Trøndelag. Hovedbrannstasjonen lå tidligere i Kongens gate i Midtbyen.

Bygget ble påbegynt i 2013 og stod ferdig høsten 2014. Den har plass til åtte store brannbiler og tre små. I tillegg ligger administrasjonen her. 60 ansatte har sitt daglige virke i stasjonen. Beredskapsbemanningen vil være maksimalt ti personer. I et eget bygg på tomta har også 110-sentralen for Sør-Trøndelag sitt hovedkvarter. De flyttet inn i 2015. Byggene består til sammen av rundt 5900 kvadratmeter.

Hovedbrannstasjonen er én av totalt fire nye brannstasjoner i Trondheim som kom i drift i perioden 2013-2015. Alle de gamle stasjonene ble samtidig nedlagt. De tre mindre stasjonene ligger på Sandmoen, Ranheim og Nyhavna og har hver sin spesialfunksjon. Sentrum brannstasjon på Nyhavna ble åpnet i 2015 og er ment å dekke sentrum av Trondheim. Den utmerker seg spesielt ved at den har kapasitet til å slukke fra sjøen. Den har eget kaianlegg med direkte tilgang fra stasjonen, samt brannbåt og redningsdykkere.

Byggekostnadene (med flytting) ble på 365 millioner kr. Sammen med 110-sentralen ble kostnadene totalt på 645 millioner. Alle byggene er tegnet av LINK arkitektur, mens Trondheim kommune var byggherre.

Gamle Hovedbrannstasjon hadde frem til 2014 hatt tilhold i et eldre bygg i Kongens gate, på hjørnet av Søndre gate. Der hadde den vært i 150 år.

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Trondheim hovedbrannstasjon» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.