WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Trondheim Vandrerhjem

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Logo Trondheim vandrerhjem.

Trondheim Vandrerhjem, Weidemanns vei 41, ligger på Rosenborg. Hjemmet ble nyåpnet 10. oktober 2013. Overnattingsstedet er samlokalisert med Rosenborg Studentby.

Vandrerhjemkonseptet har lange tradisjoner i Norge og har tidligere gått på folkemunne som ungdomsherberge. I en årrekke har Trondheim Vandrerhjem, lokalisert sentralt på Rosenborg huset vandrere, studenter, turister og besøkende til byen.

Våren 2012 ble det gamle vandrerhjemmet revet.


Vandrerhjemmet har har 76 vandrerhjemssenger fordelt på 4- og 5-mannsrom. Her kan man få seg en seng å sove i helt ned til kr 345 pr. natt.

I tillegg har hjemmet også 21 hybler fordelt i bofellesskap på tre som deler kjøkken og bad. Disse sikter mere til de som har behov for en hybel for en kortere eller lengre periode i et allerede presset boligmarked.

Trondheim Vandrerhjem AS eier og driver også Rosenborg Studentby som leier ut 114 studenthybler fra medio august til medio juni. I månedene juni, juli og august driftes disse hyblene som en del av vandrerhjemmet.

Trondheim vandrerhjem. Foto: Jan Habberstad

Rosenborg Studentby nærmest og Trondheim Vandrerhjem i bakgrunnen.

Kilde

  • 1. Nettside egen virksomhet

Eksterne lenker