WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondheim Trafikkselskap

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Team verksted 2014. Foto: Jan Habberstad 2013
Trondheim Trafikkselskap A/S ble etablert 9. mars 1971 ved fusjon av Trondheim Sporvei, Bynesruten A/S og Gråkallbanen, og med Trondheim kommune som eier. Selskapet har historie tilbake til 1901 da trikkedrift ble etablert i Trondheim. Fra 1975 var all kollektivtrafikk innenfor Trondheim kommunes grenser, unntatt NSBs tog, samlet i Trondheim Trafikkselskap. Det omfattet også Trondheim Bilruter, og overtakelse av bussrutene NSB Biltrafikk og Klæburuten hadde innenfor Trondheim kommune. Fra 1. juli 1985 ble dette selskapet organisert som aksjeselskap med Trondheim kommune som 100 prosent eier.

1. juli 2001 ble konsernet Trondheim Trafikkselskap AS fusjonert med konsernet Hemne-Orkladal Billag AS og fikk navnet Team Trafikk AS. Dermed ble det etablert et selskap som omfattet det meste av rutegående busstrafikk i store deler av Sør-Trøndelag inkl. Trondheim, Stjørdal-regionen til Storlien, og dessuten det meste av busstrafikk i Nordmøre og Romsdal. I alt omfattet dette ca. 1200 ansatte og 600 vogner, de fleste busser.

Høsten 2002 ble Team-konsernet kjøpt opp av Nettbuss AS som ble 100 % eier fra 16. desember 2002. Team Trafikk AS ble etter dette et datterselskap av Nettbuss, og tok seg av busstrafikken i Trondheim. Etter siste anbudsrunde mistet Team Trafikk det meste av rutene i Trondheim og er nå et meget amputert selskap i fht. det det en gang var. AtB overtok i 2010 ansvaret for oppfølgingen av busstilbudet i Trondheim som ble utført av Team Trafikk.

Kilde

  • 1. Wikipedia