WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondheim Spektrum

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Trondheim Spektrum. Foto: Tore Forbord 2019
Trondheim Spektrum. Foto: Tore Forbord 2019
Utsikt mot Nidarø 2014. Foto: Jan Habberstad
NYE Trondheim Spektrum, tidligere Nidarøhallen, Klostergata 90, ble åpnet 2019.

Trondheim Spektrum ble utbygd og rehabilitert i perioden 2014-2019. Grunnen var at to av hallene var så dårlig vedlikeholdt at det krevdes omfattende rehabilitering. Formannskapet i Trondheim vedtok derfor i 2014 å bygge en ny og større hall som skulle stå ferdig til håndball-EM i 2020. Bygget stod ferdig i 2019, og har ni spilleflater for håndball og seks minibaner for barneidrett. Den største hallen har 8600 sitteplasser. Det kan arrangeres konserter i hallen med opptil 12000 tilskuere.

Da planene for den nye hallen ble kjent, ble det reist kritikk fra mange hold om at det skulle bygges en ny hall på samme sted som dem gamle, bl.a. med antatt store trafikkproblemer (hallen ligger innerst i en blindgate) og begrensede parkeringsmuligheter. Flertallet i bystyret stod derimot på sitt, og mente det ville bli for dyrt å bygge en ny hall et annet sted i byen.

Etter at bygget stod ferdig i 2019 har det fått kritikk for "at det ligner en brunost, en Moelven-brakke eller en ubåt-bunker", for manglende arkitektkonkurranser under utformingen av bygget, og for bruk av svartelistede planter på det grønne taket av bygget.

Foruten breddeidrett benyttes hallene til blant annet kurs, seminarer, kongresser og messearrangement, for eksempel arrangeres fiskeoppdrettsmessen Aqua Nor og fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim Spektrum.

Trondheim Spektrum er også hjemmeareana for Byåsen Håndball Elite, og vil være en av arenaene hvor det skal spilles kamper i de innledende rundene av EM i håndball 2020 for både menn og kvinner. Tidligere har også kamper under VM i håndball for kvinner blitt arrangert i Trondheim Spektrum både i 1993 og 1999, og under EM i håndball 2008 for menn ble en del av kampene spilt i anlegget.

Kilde