WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Trondheim Adventkirke

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Adventkirken. Foto: Jan Habberstad 2014
Trondheim Adventkirke, Schirmers gate 11, (tidligere Schirmers gate 5) ligger på Kalvskinnet, nord for Nidelva. Bygget oppført 1934. Arkitekt: Hermann Semmelmann. Adventistsamfunnet kjøpte huset 1978. Tidligere var dette IOGT Ordenshus.

Adventkirken i Trondheim er en lokal kristen menighet tilhørende Syvendedags Adventistsamfunnet.

Adventmenigheten i Trondheim ble opprettet på 1894 og teller i dag ca 100 medlemmer. Den er den eneste adventistmenigheten i Sør-Trøndelag. Fra starten av lå menuigheten i Kjøpmannsgata 30, hvor den hadde lokaler på loftet. Deretter holdt menigheten til i Nedre Møllenberg gate 75, og kjøpte senere Kjøpmannsgata 28 hvor den delte bygning med Kurbadet. Trondheim kommune kjøpte bygningen i 1978, og menigheten flyttet da til de nåværende lokaler i Schirmers gate.

Menighetens målsetting er å inspirere mennesker til omvendelse og kristen tro med forventning om Jesu annet komme. Et element i dette er å rette oppmerksomheten mot Guds ti bud som grunnlag for en kommende dom.

Menigheten møtes til bibelstudier og gudstjeneste i kirken i Schirmers gate 11 hver lørdag formiddag.

En annen aktivitet er Radio Adventkirken som har vært på lufta på FM-båndet i Trondheimsområdet siden 1982. Denne ble nedlagt 25.juni 2011, men gudstjenestene og evt. annet program kan bli hørt på denne siden, under seksjonen “Taler“. Du kan også følge gudstjenestene direkte.


I bygningen holder også Nidelven skole til. Tidligere hadde Kafe Solfeng tilhold i bygget.


Kilde

  • 1. Nettsted Adventkirken
  • 2. Trondheim byleksikon


Eksterne lenker