WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Torvet i Trondheim bygges om

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ombygging på Torvet sept. 2019. Foto: Jan Habberstad
Ombygging på Torvet i sept. 2019. Foto: Jan Habberstad
Ombygging av Torvet sept 2019 nær Torvscenen/ Hverdagscenen. Foto: Jan Habberstad
Mange ulike stensorter benyttes
Infoplakat om Bygging på Torvet
En omfattende ombygging av Trondheim Torv startet i 2017 og skal ferdigstilles i 2020.

Et omfattende grunnarbeid er foretatt med fornyelse av ledningsnett. Fordrøyningsbasseng for overvann er etablert. Det er lagt varmekabler i dekket som blir flatt, med en rekke ulike brosteinsmønster. Fire underjordiske tekniske rom og gangbar kulvert/tunnel under Torvet (driftsteknisk adgang) er noe av det som skal bygges.

Solur og kompassrose består. Statuen av Olav Tryggvason er et ikon for Trondheim og skal fortsatt stå på sin faste plass. Sammen med soluret blir dette det sentrale midtpunktet, mens kompassrosen og soluret får ekstra detaljer og blir sølja i det nye natursteindekket.

Det store bygolvet, eller dekke, blir flatt og uten kanter og trinn. Kunstner Edith Lundebrekke har utarbeidet mønsteret i golvet, som henter inspirasjon fra trøndersk mønstertradisjon og trønderåkle spesielt. Karakteristisk for trønderåkle er bruk av tofargede mønsterflater. Fargevekslingen skal brukes til å dele inn den store flata.

Historiske fakta om Torvet

Kilder

Eksterne lenker