WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Tore O. Sandvik

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore O. Sandvik

Tore Onshuus Sandvik (født 31. august 1969 i Trondheim) er en norsk politiker (Ap).

Han var fylkesordfører i Sør-Trøndelag fra 2003, og ble ved lokalvalget i 2007 gjenvalgt etter at Arbeiderpartiet gikk fram med 10,5 prosentpoeng til 41,3 prosent i fylkestingsvalget i Sør-Trøndelag. Gjenvalgt på nytt i 2011, 2015 og 2019. Han ble etter forhandlinger gjenvalgt som fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune fra 1.1.2020.

Som fylkesordfører har Sandvik særlig vært opptatt av regional næringspolitikk, og har blant annet vært med-initiativtaker til næringspolitisk regionalsamarbeid med Kina, og det bedriftsrettede programmet «Innflagging Trøndelag». Han har også styrket samarbeidet mellom myndigheter og NTNU, SINTEF og næringsliv i trøndelagsregionen.

Sandvik var i en periode fra 2001 statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, og senere prosjektdirektør i IT-selskapet Extend AS. Før dette var han ungdomssekretær i LO i Sør-Trøndelag og visepresident i europeisk LO sin ungdomsorganisasjon, ETUC Youth.

Sandvik ga i 2004 ut boken Et nytt nei sammen med partifellene Wegard Harsvik, Jo Stein Moen og Anne Marit Bjørnflaten.

Tore O. Sandvik gikk av som ordfører i Trøndelag fylkeskommune etter valget i 2023.

Kilder

  • 1. Wikipedia


Eksterne lenker