WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Tollef Bredal A/S

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Tollef Bredal A/S- logo
Tollef Bredal A/S

Tollef Bredal A/S, Krambugata 14, etablert 12.september 1907 av cand. pharm. Anders Jakobsen som 1. juni 1908 solgte firmaet til Tollef Bredal, Bærums Droge- og Kemikalieforretning, Oslo.

I 1921 ansattes cand. pharm. og kjemiker P.C.Stokstad som disponent. De øvrige aksjonærer og styremedlemmer var Erling Bredal, Peter Bredal og P. C. Stokstad.

Selskapets virksomhet var import og salg av droger, kjemikalier og andre artikler for apotek, kjemisk industri og gruvedrift. Firmaet ble fra 1908 til og med 1938 drevet i egen gård i Munkhaugveita 7. Da denne ble for liten flyttet de til den nyinnkjøpte 4- etasjers murgård i Krambugata 14. Disse lokalene var blitt herjet av en brann i 1942, men ble restaurert.

Fra 1. juli 1934 ble firmanavnet endret fra Bærums Droge- og Kemikalieforretning A/S til Tollef Bredal A/S. Disponent for firmaet var fra 1. mars 1946 cand. pharm. Einar Voll. Bedriften beskjeftiget 25 arbeidere og funksjonærer i 1949.

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949.