WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Tjønnstuggu

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Tjønnstuggu
Området ved Tjønnstuggu

Tjønnstuggu drives av Ranheim Idrettslag. Den ligger vest for Solemstjønna. I 1938 ble det ervervet tomt av gårdbruker Sigurd Kvikne. det ble startet dugnad som omfattet tiltrettelegging. Bygningen ble ferdig i 1947. Byggekomiteen bestod av Oskar Skjervold, formann, Haldor Eggen, Didrik Hoff, Ivar Guldberg, Adolf Bakken, Svenn Olsson og Egil Haugan.

I 1949 ble det inngått et samarbeid mellom idrettslaget Jøvra fra Selbu og Ranheim Idrettslag om å arrangere det såkalte Jøvrarennet, et 40 km langt turenn mellom Selbu og Ranheim. Dette populære rennet fikk imidlertid en kort levetid

I snart 70 år har sportshytta Tjønnstuggu ved foten av Solemsvåttan vært en sentral base for aktiv idrett for mange generasjoner ungdommer fra Ranheim Idrettslag, og i de senere årene særlig for utøverne i Ranheim Skiklubb. Men kanskje aller viktigst; Tjønnstuggu har vært og er et populært sosialt møtested for hele bydelens befolkning. De siste årene har hytta ved Solemstjønna også huset rom for en barnehage.

Kilde

  • 1. Oppdag Strindamarka- Malvikmarka- Nordmarka. Kristine Stene 2010
  • 2. Per Svendsen. Årbok 2013. Ranheim Bydels Museums Historielag

Eksterne lenker