WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Boligbyggelaget TOBB

Fra WikiStrinda
(Omdirigert fra TOBB)
Hopp til navigering Hopp til søk
Logotobb.png

Boligbyggelaget TOBB ble opprettet som Trondheim og Omegn Boligbyggelag (TOBB) 14. desember 1945 . (Skiftet navn i 2015). Hovedkontoret ligger i Krambugata 1.

Det var blant annet fagorganisasjoner som bidro til etableringen av TOBB. De første boligene stod klare i 1948 på Rosenborg.

I 2009 fusjonerte Skaun Boligbyggelag med TOBB, og i 2010 gjorde Melhus Boligbyggelag det samme. I 2015 fusjonerte TOBB med Namsos Boligbyggelag.

Boligbyggelaget har vel 58 600 medlemmer og forvalter ca. 27 500 boliger i ca. 630 borettslag, sameier og andre selskap.

TOBB bygde og ferdigstilte 569 boliger i 2015.

Boligbyggelaget Tobb er en del av Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Den største medlemsfordelen er forkjøpsretten medlemmene har på boligene som TOBB forvalter.

TOBB sin første formann var Alfred Trønsdal.

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Boligbyggelaget Tobb» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.

Eksterne lenker