WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Studenterhjemmet i Elgeseter gate

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Studenterhjemmet var et tidligere pensjonat i Elgeseter gate 30 B. Det åpnet i 1911 og var oppført i jugendstil. Arkitekt var Johan Petter Digre.

Elgeseter gate ble anlagt som den nye innfartsåren gjennom Strinda fra sør, da jernbanelinjen ble lagt om til Marienborg og Nidareid i 1882. Gaten het da Lina etter jernbanelina til Størenbanen. Kaptein, senere oberst Johan Wilhelm Michelet som eide Paulinelund, fikk bystyret med på i 1886 til å gi både veien Elgeseter gate og Elgeseter bru.

Pensjonatet var beregnet på ungdom som studerte ved NTH og som var opprettet året før. Direktør ved Fjeldsæter Sanatorium , Haakon Høyer, drev stedet fra 1911 til 1915, Peder Røstad fram til 1917, og deretter enkefru Skjærvold. Driften opphørte da Trondheim kommune overtok bygget i 1961.

Elgeseter gate 30B har vært rivningsklar siden 1950. Da bestemte kommunen at veibredden skulle utvides til 34 meter. Bredden i 1911 var 18 meter.

1. juli 1913 overtar Statens vegvesen huset.

Studenterhjemmet i Elgeseter gate

Eksterne lenker

Kilde

  • 1. Trondheim Byleksikon
  • 2. Ukeadressa 22. juni 2013