WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Stavset skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Stavset skole

Stavset skole (tidligere Stavset Oppvekstsenter) ble tatt i bruk 1993 (ark. Dag Henning Braathen) for å dekke behovet som oppstod ved utbyggingen med tett-lav-bebyggelse her i strøket på 1980-tallet. Tidligere hadde de få fastboende her hørt til Byåsen skole. Stavset skole er særpreget, og vel byens eneste eksempel på et såkalt postmoderne skoleanlegg. Spesielle trekk i den retning er f.eks inngangspartiets portal, og ”tårnet”, med funksjon som ”landmark”, på skolegården. En påfallende opptatthet av arkitektur som noe billedrikt preger også preger også arkitektens redegjørelse for bygget.

Stavset skole-plan

Skolen var bygd som et multifunksjonsbygg på en litt uvanlig måte ved at den i tillegg til å romme bydelshus også skulle kunne fungere som kirke, sistnevnte funksjon gav visstnok glassbyggets basilikaform. Materialmessig er skolen holdt i lyst grått murverk, og med mørkere koksgrå detaljer og tak, og i dette knytter det bevisst an til kjøpesentrets fargeskjema. I anledning seksårsreformen 1997 fikk skolen et et mindre tilbygg i den østre delen, tegnet av Pir II Arkitektkontor AS.

Se også

Kilde

  • 1. Byantikvarens notat