WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stavne - Leangenbanen bygges

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Stavne - Leangenbanen bygges
Stavne - Leangenbanen bygges
Årbok for
Strinda historielag
2016
Sidetall 24
Forfatter Herman Hansen
Overskrift Stavne - Leangenbanen bygges
3 stikkord Leangen
Jernbane
Stavne

Historien om Da tyskerne møtte sitt Waterloo i de trønderske leirmassene ved Lerkendal- Dette er historien om Stavne-Leangenbanen ble beskrevet av Hermann Hansen i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2016.

Artikkelen er på 24 sider. Den omtaler planleggingen av en jernbane rundt sentrum av Trondheim mellom Stavne i vest og Leangen i øst. Da 2. verdenskrig begynte overtok tyskerne og Organisasjon Todt startet planlegging og gjennomføring. Den tyske entreprenøren F. & N. Kronibus fikk imidlertid problemer med grunnforholdene. Arbeidet med den ialt 2517 meter lange fjelltunnelen ble påbegynt i 1943. arbeidet med jordtunnellen sør for Berg prestegård skulle bli langt mer problemfylt.......

27 fotos er gjengitt i artikkelen.

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]

Se også