WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Snaustrinda Spellemannslag

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Snaustrinda Spellemannslag er et studentbasert spellemannslag tilhørende Studentersamfundet i Trondhjem. Det er et spellemannslag som hovedsakelig spiller folkemusikk og gammeldans, men spiller også irskinspirert musikk, tango og litt swing. De driver med underholdning, og spiller og jobber med en stor musikalsk glede. De spiller gjerne til dans på bryllup, julebord, på konferanser og lignende. Snaustrinda tar også gjerne på seg små showoppdrag.


Historikk

Snaustrinda så dagens lys til UKA i 1967, og den gang var det bare feler som var med. De første Snaustrinderne var musikere som spilte i Studentersamfundets Symfoniorkester, og som ønsket å spille noe annet enn bare klassisk musikk; de ville spille folkemusikk og gammeldans! I dag e Snaustrinda eit spellemannslag som er aktivt i både studentmiljøet i Trondheim, og ikkje minst i folkemusikknorge. Hvert år underholder de på Rørosmartnan, og hver sommer er de med i konkurranser på Landsfestivalen i gammeldans. Besetningen består i dag av trekkspill, vaskebrett, fløyte, feler, kontrabass, gitar, og klarinett. Snaustrinda har tilholdssted på Musikerlåfte' på Studentersamfundet.

Snaustrinda spelemannslag har gitt ut flere plater. I de senere tidene har det kommet tre CD'er: I 1995 kom CD'en "Snaustrinda - kaster lusekoftene", i 2001 kom "Fårspil", og i 2007 kom "Raataluupii".


Kilde


Eksterne lenker