WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Skoleskipet Tordenskjold-1

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Skoleskipet Tordenskjold 1

Det første skoleskip med navnet Tordenskjold ble anskaffet i 1899. Dette var en brigg bygget i 1860 ved Krognæs Skibsværft i Hommelvik for rederiet Jenssen & Schavland Gram. Skipet var på 251 bruttotonn og 115 fot lang.

Skipet var en gave fra Trondhjems Sparebank og Trondhjems Brændevinssamlag. Tordenskjold lå i Leith i Skottland da første verdenskrig brøt ut. Skipet ble hjemkalt, befalet ble umiddelbart beordret til marinetjeneste. Etter innhentet tillatelse ble 2. styrmann om bord for å besørge fartøyet lagt i opplag. Deretter ble det rigget ned og tatt i bruk som lekter. Tordenskjold ble solgt til opphugging i 1938. Salgssum ikke kjent.

Stiftelsen Skoleskibet Tordenskjold[1] er oppkalt etter skoleskipet Tordenskjold som ble innviet på grunnlovsdagen i 1900 som landets første seilende skoleskip.

Gaster på Skoleskipet Tordenskjold 2 1908. Foto:

Kilde

  • 1. Trondheim havn


Eksterne lenker