WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Singsaker Studenthjem

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 63°25′26.702″ N 10°24′46.494″ Ø
Trykk på koordinatene og du får kart, flyfoto etc. for dette stedet.

Singsaker Studenthjem, Rogerts gt 1, ble i 1941 oppført på en tomt på Singsaker som allerede i 1917 ble avsatt til formålet.

Tyskerne oppførte en offiserskaserne her under 2. verdenskrig. Den ble tatt i bruk som studenthjem i 1946 og eies av stiftelsen Singsaker Studenthjem. Studenthjemmet drives om sommeren som Singsaker Sommerhotell.

Huset er en av Nordens største trebygninger (1280 kvadratmeter i tre etasjer). Det har plass til 110 beboere. I studentmiljøet kalles studenthjemmet ved økenavnet Sing-Sing.


Singsaker Studenthjem 2008. Foto: Jan Habberstad

Bilde av Singsaker Studenthjem tatt i november 2008.
Foto: Jan Habberstad

Historien begynte slik

De første tanker om et "Høiskolens Studenterhjem" kom frem allerede i løpet av vinteren 1912-13. Initiativet kom ikke fra studentene, men fra noen av byens og høgskolens fremste menn. Disse kom sammen til et første møte den 25. februar 1915 - og konstruerte "Komitéen for et vordende studenterhjem i Trondhjem". Til formann valgte de misjonsprest Johannes Johnson - et av de mest fremragende mennesker vårt land hadde på den tiden. Som misjonsprest hadde han nærmest slitt seg ut på Madagaskar -- hva viser det igrunnen ikke av overskudd at nettopp han ble den første forkjemper for et studenterhjem. -- Sammen med Johnson stod professor Johan H. L. Vogt, banksjef K. Kristian Bryhn, rektor Knut Henrik Lossius ved Trondheim katedralskole og professor Johan Meyer. Frk. Ragnhild Vogt, datter av professor Vogt, ble komitéens sekretær. Frk. Vogt er lege i Oslo.

.

Resten av historien kan du lese på nettstedet til Singsaker Studenthjem.


Kilde

  • 1. Trondheim byleksikon
  • 2. Tor Brekke, Singsaker Studenterhjem 1956.

Eksterne lenker