WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Saupstad skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Saupstad skole
Saupstad skole-plan
Saupstad skole, Saupstadringen 87, åpnet 1977, omtrent samtidig med naboene Huseby skole og Husebyhallen.

Bygningen som er tegnet av arkitekt Knut Bergersen, knytter også an til disse med sine flate tak og sin materialbehandling, særlig bruken av rå betong som pillarer eller synlige etasjeskiller i fasadene kontrastert mot plater eller rødmurstein. De liggende vindusformatene i rasterstil er også et fellestrekk mellom skolene.

Bygningen ble oppført som åpen skole – skolelandskapet ble i søknad oppgitt som nesten 1000 m2, med en lang hovedkropp i to etasjer (eller én etasje + sokkkel) mot øst og avtrappende til én etasje i vest, en side som er litt mer variert med utskytende fløyer, etc, og hvor også skolegården er. Deler av fasadene hvor betong kontrasteres med murstein har en viss streng og minimalistisk eleganse.

Et klasserom ble bygd til i 1994.

Skoleåret 2005/2006 gjennomgikk skolen et større vedlikeholdsarbeid. I august 2013 vedtok Oppvekstkomiteen i Trondheim at Lade skole skal få nye lokaler.


Se også


Kilde