WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.S.E. Sonnichsen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Norway Hall, Seattle
Arkitekt Sønke Engelhart Sønnichsen (13.9.1878 i Lårdal i Telemark - død etter 1944) var sønn av sogneprest Sønke Posthumus Sønnichsen (29.5.1840-5.6.1903 i Tjølling, Vestfold og Inga Mathea Olsdatter () .

S.E. Sønnichsen ble utdannet ved Den kongelige Tegne- og Kunstskole i Kristiania, og deretter ved Baugewerk Scule i Ekernförde i Schleswig- Holstein. Han emigrerte til Amerika i 1902.

Sønnichsen dro fra sted til sted (New York-Chicago-Denver-Cheyenne) og begynte hos W.M.Sommerwell and Company i Seattle. I 1911 flyttet han og firmaet til Vancouver, og begynte å designe kirker, skoler, hospitaler, bibliotek og privathus. Tilbake i Seattle i 1918 startet han eget firma.

I Seattle ble han arkitekt for Norway Hall. Her kom det flere tegninger fra hans bror, kunstneren Yngvar Sønnichsen. Sønnichsen tegnet og bygget anlegg for maskinfirma og støperier, fiskefabrikker i Alaska, røkerier for Pacific Alaska Cannery Company, pirer for Canadian Pacific Railway, varehus for Pacific Fruit and vegetable Corporation og mye mer. I 1923 dro han til California.

I California ble han kjent med B. Marcus Pretica, en teaterarkitekt fra Los Angeles, og gikk i partnerskap med han. Senere ble det laget mange kinobygg og teatre. Sønnichsen ble byggeleder for The Pantages Theater i San Fransisco, og hadde ansvar for the Pantages Theater i Los Angeles 1925-26. Så bygget han Pantages Theater i Hollywood og i Fresno, og the Warner Brothers Theater i San Pedro, Huntington Park og i Beverly Hills.

Kilde

  • Kenneth Bjork. Saga in Steel and Concrete. Norwegian Engineers in America, page 410
  • Find a grave
  • Ancestry.com
  • SAKO, Lårdal kirkebøker, G/Ga/L0002: Klokkerbok nr. I 2, 1861-1890, s. 30
  • Tallmadge, Architecture in America, 283
  • Norway Hall in Seattle, in American-Scandinavian Review, 10:430 (july 1922)