WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Rotnissen barnehage

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Rotnissen barnehage
Rotnissen barnehage 13.12.2013.
Foto: Adressa.no
Rotnissen barnehage er en Steinerbarnehage som ligger idyllisk til nede ved sjøen på Rotvoll. Parkanlegget er fra barokktiden med fine alleer og mange uvanlige tresorter rundt om i skogen.

Navnet Rotnissen kommer fra "røtter" som det visst fantes mange av den gang landet ble ryddet for å skape plass for åker og eng på Rotvoll gård. En "rotnisse" er personifiseringen av den livsenergi som virker i rotsystemet til trær og busker, blomster og gress.

Barnehagen startet opp med en avdeling sommeren 1991, etter ombygging av nedre etasje innvendig. Etter at også øvre etasje var bygget om, høsten 1995, startet en barnegruppe til. Senvinteren 2005 flyttet småbarna inn på Rotnissen, men i eget nyoppusset hus på nabotomta.

I 2013 har barnehagen plass til 18 barn på to småbarnsgrupper som heter Fiol og Marikåpe , og 36 barn mellom tre og seks år fordelt på to storbarnsgrupper som heter Rødkløver og Epleblomst.

13. desember 2013 måtte barnehagen stenge. Et digert tre sperret veien inn mot barnehagen. Inne på området ble det bare verre. Etter stormen IVAR 12.12.2013 falt det mange trær inne på barnehagens område, men de aller fleste var falt på uteområdet. Til sammen var det 25 trær som enten var knekt rett av, eller var blitt revet opp med rota.

Kilde