WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Rorbua Laugenbua

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Sæternesholmen 1914.Rorbua Laugenbua lå på nordsiden av Sæternesholmen, rett bak S-12 Larsenbua.
Fra Nakken mot Sæternesholmen 1996.Rorbua Laugenbua lå på nordsiden av Sæternesholmen, rett bak den røde bua til venstre.
Hele Sæternesholmen ca 1911-12. Vi ser det ryker fra Bu S1- røyken driver mot S3-Breidablikk, til venstre for S1 står S12 Larsenbua, midt på øya er S7- Storbua, til venstre er S9 og bak Storbua skimtes S6-Arnøbua.
Gammelt bilde ca 1930? fra Nakken mot Sæternesholmen. Vi ser buene S12 Larsenbua og S1 i front. Mot høyre ligger de 4 buene S14-Skarbøvikbua, S2- Vestvikbua, S3 Breidablikk og S4-Vemundbua på rekke og rad. S-5 Varøbua med spiss takvinkel i vannkanten bakerst. S7-Storbua er midt i bildet. Til venstre for denne er en firkantet S13 under demontering?? , videre mot venstre i vannkanten, S6, S8 og S9. Deretter kommer S10 og S11-Laugenbua som er delvis skjult bak S12. Arnøybua rett venstre bak Storbua ligger i skjul, bare takspissen synes
Luftfoto Fjellanger/Widerøe over Sør-Gjeslingan 1961. Vi ser på Sæternesholmen Bu nr S7-Storbua, S3-Breidablikk, S14- og S12-Larsenbua
Rorbukart Sæternesholmen. Gjengivelse av Oppmålingskart fra 1918 utarbeidet av Kystmuseet ca 2010. Blå tall refererer til privat oppmåling ved observerte fester med GPS

Denne rorbua Laugenbua på Sæternesholmen i Sør-Gjæslingan, Vikna kommune var en av de mange buene som fiskere fra omlandet fikk etablert ved århundreskiftet 1900.

Bua er oppført ca 1906. Bua ble benyttet av Anton Edvard Aagesen Laugen fra Laugen i Nærøy. Hvor lenge denne bua fikk stå er vanskelig å si. Den er synlig på gammelt bilde fra ca 1930, men på vertikalt flyfoto 1961 er den borte.

Rorbua Laugenbua på Sæternesholmen i Sør-Gjeslingan, Vikna kommune var en av de eldste buene i Sør-Gjeslingan. Den lå på østsiden av Sæternesholmen og var bygget før 1914.


Bogenbua og Laugenbua lå her.

Laugenbua lå inne i bukta til venstre i bildet på Sæternesholmen.


Larsenbua på Sæternesholmen

Laugenbua lå nær Larsenbua på nordenden av Sæternesholmen. Plassering omtrent der den vesle bua til høyre i bildet ligger i 2021.

Rorbukart Sæternesholmen.

Se også

Kilder