WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Rorbua Borgenbua

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Flyfoto Gjeslingan før 1990. Larsenbua i nordøstre hjørne av Sæternesholmen.
Sæternesholmen 1914.Rorbua Borgenbua lå på østsiden av Sæternesholmen.
Fra Nakken mot Sæternesholmen 1996.Rorbua Borgenbua (midt i bildet) lå på østsiden av Sæternesholmen..
Gammelt bilde ca 1930? fra Nakken mot Sæternesholmen. Vi ser buene S12 Larsenbua og S1 i front. Mot høyre ligger de 4 buene S14-Skarbøvikbua, S2- Vestvikbua, S3 Breidablikk og S4-Vemundbua på rekke og rad. S-5 Varøbua med spiss takvinkel i vannkanten bakerst. S7-Storbua er midt i bildet. Til venstre for denne er en firkantet S13 under demontering?? , videre mot venstre i vannkanten, S6, S8 og S9. Deretter kommer S10-Borgenbua og S11-Laugenbua som er delvis skjult bak S12-Larsenbua og dennes sjøhus til venstre for bua.
Luftfoto Fjellanger/Widerøe over Sør-Gjeslingan 1961. Vi ser på Sæternesholmen Bu nr S7-Storbua, S3-Breidablikk, S14- og S12-Larsenbua
Rorbukart Sæternesholmen. Gjengivelse av Oppmålingskart fra 1918 utarbeidet av Kystmuseet ca 2010. Blå tall refererer til privat oppmåling ved observerte fester med GPS

Rorbua Borgenbua på Sæternesholmen i Sør-Gjeslingan, Vikna kommune var en av de eldste buene i Sør-Gjeslingan. Den lå på østsiden av Sæternesholmen og var bygget før 1914.

Borgenbua lå i høyre billedkant på dette bildet fra Sæternesholmen. Vi ser mot øst. Fiskemottaket på Flatholmen er det røde bygget.

Bogenbua og Laugenbua lå her.


Rorbukart Sæternesholmen.

Se også

Kilder