WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Romolslia

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Romolslia gård 1964
Romolslia 2018
Romolslia er en bydel som ligger sør for Selsbakk.

Navnet Romul eller Romol skal stamme fra gården Romol i Melhus. Bydelen Romulslia er likevel ikke oppkalt etter denne, men etter en gård i gamle Leinstrand kommune som lå sør for Leirelva, mellom Flatås og Okstad. Opprinnelig hørte denne til Flatås gård, men ble fradelt på 1600-tallet og har siden vært både kirkegods, bygslet bort og i bondeselveie fra 1834. Gården ble utstykket til bebyggelse fra 1960-årene.

Utbygginga av bydelen startet på slutten av 1960-tallet. Romolslia har ca. 800 husstander. Bebyggelsen består av rekkehus, lavblokker og tre høyblokker. Bydelen ligger idylisk til med store friarealer og grøntområder rundt bebyggelsen. I området finnes barneskole, dagligvarebutikk, postkontor, frisør, fotballbane og en liten ballplass. Barnehagetilbudet er godt utbygd med både vanlig barnehage, korttidsbarnehage og "åpent lekested". Det er to borettslag i Romolslia. Ett av dem har eget grendahus, Rolia.

Oversikt-kroppan.jpg

Foto tatt fra Kroppan-jordene mot syd. I dag ligger Romolslia, Flatåsen og Høgreina på de jordene vi ser i bakgrunnen.

Kilde


Eksterne lenker