WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Ringve videregående skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ringve skole 1960
Foto:Widerøe- UBiT
Ringve skole desember 1964
Foto:Flicker
Ringve videregående skole startet i 1957 med ettermiddagsundervisning ved Gerhard Schønings skole, og var en interkommunal skole. Elevtallet ved Ringve skole økte hurtig, og i 1958 besluttet Trondheim bystyre å overlate nybygget for folkeskolen på Lade til den nye Ringve skole. Bygningene ble tatt i bruk i 1959. Arkitekt var Axel Guldahl jr. Tomten var den tidligere Moen gård. For sin tid var det en moderne bygning med særpreg. Adressen er Sjømannsveien 19.

Ringve skole var realskole og gymnas med real- og engelsklinje. Ved den nye skoleordningen av 1964 gikk skolen over til å bli samlegymnas for de østlige strøk av Trondheim. Ladeområdet var kommet over fra Strinda til Trondheim ved byutvidelsen i 1964.

Ringve videregående skole ble i 2009 vedtatt slått sammen med Strinda videregående skole , og ny skole ble samlokalisert på arealene til Strinda v.g.skole. Vedtaket ble omgjort, ved at Ringve videregående skole, Ladejarlen videregående skole og fagkretser ved Strinda videregående skole ble slått sammen og fant lokaler i Charlottenlund videregående skole.

Se også

Kilde

  • 1. Strinda bygdebok bind 4.