WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Reitgjerdet Hornmusikklag

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Reitgjerdet Hornmusikklag
Reitgjerdet Hornmusikklag ble stiftet 24. oktober 1930.

9 mann var med fra starten. Som formann valgtes Kr. Eggen med Konrad Lund som sekretær og kasserer. Musikksjersjant B. Udness ble lagets instruktør, og lørdag 4. november 1930 hadde laget sin første øvelse.

Det var opptatt et lån i Strindens Sparebank på kr. 1000.00 til innkjøp av instrumenter. Disse ble fordelt slik: Johan Dahl, esskornett, Erik Hollund, første B.-kornett, Alfr. Persson, annen B.-kornett, Trygve Eggen, tenorbasun, Gunnar Dahling, annentenor, Konrad Lund, første althorn, Johan Gusth, annet althorn og Kr. Eggen, Helicon. Henrik Størseth og J. Vårum var også med fra stiftelsen, og senere kom B. Reinsli og E. Forså med. Samtlige av disse var aktive helt til lagets opphør.


Musikklaget fikk det travelt med å skaffe midler til lagets drift. Etter hvert som de lærte å spille ble de engasjert. Reitgjerdet Hornmusikklag var i mange år med i Samorganisasjonens 1.-mai-demonstrasjonstog og likeså i 17.mai-toget, foruten på basarer, fester og friluftsmøter. Uten vederlag spilte musikklaget ved Reitgjerdets Personalforeningens hytte hver Jonsokkveld i mange år.

Under okkupasjonen ble det ikke holdt øvelser.

17. mai 1945 spilte Reitgjerdet Hornmusikklag for siste gang i folketoget. På møte 2. september 1945 besluttet laget å forære instrumentene til Asvang skole til bruk for et guttemusikkorps, og Reitgjerdet Hornmusikklag var dermed oppløst.

Kilde

  • Reitgjerdet Personalforening gjennom 25 år
  • Strinda den gang da 2006