WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Ranheim brannstasjon

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Ranheim brannstasjon

Ranheim brannstasjon i Østmoveien på Ranheim ble åpnet 5. oktober 2013 av ordfører Rita Ottervik

Den nye brannstasjonen er på ca 1900 kvadratmeter og har masse nytt utstyr. For brann- og redningstjenesten medfører ny brannstasjon også flytting av utrykningsgrenser. Det betyr at hovedstasjonen mot øst, har ansvaret for sentrum mot Persaunevegen for lokalkjente. Derfra tar Ranheim over, og har ansvaret for området østover til Vikhammer/ Storsand.

Som grunnlag for valg av løsning og valg av arkitekt ble det i 2009 gjennomført en arkitektkonkurranse som ble vunnet av LINK arkitektur. Kostnadsramma for stasjonen er på 96 millioner kroner.

4 brannbrigader

Det vil være 4 brannbrigader tilknyttet stasjonen. I 2.etasje er det innredet små hybler for brannmenn i brigadene. En redningsperson fra hver brigade deler på hyblene, men alltid er det kun en på hyblene. I tillegg til hyblene har de et stort og flott hvilerom med tilhørende kjøkken. Der er det lagt stor vekt på trivsel og komfort for de ansatte. Stasjonen skal minimum bemannes av fem personer, men det er plass til sju.

Mannskapet hadde tidligere vær tilknyttet Brannstasjon øst.

Brannstasjonen er tilknyttet en ambulansestasjon.

Kilde

Eksterne lenker