WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Prestenget Gartneri

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Prestenget GartneriRanheim ble startet av Reidar Gabrielsen i 1951. I starten var det bare benker og det ble drevet med grønnsaker, bringebær og rabarbra.

I 1952-53 ble det bygget et lite veksthus på 4 x 25 m. Senere ble det bygget 3 seksmetringer og en nimeter. Videre ble det bygget en tolvmeter på 41 m og senere ble det bygget to stk. tolvmetre til, mens 6 metringene ble sanert. Til slutt ble det bygget en totoppet blokk med en total bredde på 14 m.

Ved nedleggelsen i 2003 hadde anlegget ca. 2000 m2 veksthus av god standard og med moderne innredning med rullebord, vekstlys, gjødselanlegg og moderne reguleringsutstyr.

I de første årene ble produksjonen for det meste omsatt på torget, men fra 1981 ble det omsatt gjennom et engrosledd. Ved leveranser til et engrosledd ble produksjonsopplegget noe forenklet, men for det meste var det produksjon av potteplanter, og spesielt mye St. Paulia og Cyklamen.

Kilde

  • 1. Trondheim Gartneriforening 100 år. 1906-2006.