WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Per Usterud Aasgaard

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Usterud Aasgaard

Per Usterud Aasgaard (12.12.1914 i Aker - ) var sønn av major Alfred Aagaard og Helga Usterud.

Per Usterud Aasgaard ble utdannet elektroingeniør ved NTH 1940. Han var i filmbransjen 1941, privat assistent hos ing. Helmer Dahl NTH 1941-42, ing. ved Edda Radiofabrikk A/S i Trondheim 1942-49, driftsingeniør hos E. Fjeldseth fabrikkavdeling i Trondheim 1949-52. Konsulent for filmopptak for Trondheim kommunale Kinomatografer 1946-52.

Ingeniør ved Canadian Marconi Company i Montreal Canada siden 1952, Superintendant of quality control.

Under okkupasjonen, da Studentersamfundet ikke var herre i sitt hus, forfalt det tekniske anlegget totalt, og i de første etterkrigsår hadde gjengene fullt opp a gjøre med å reparere og fornye alt det som var ødelagt. Det var viseformannen i Studentersamfundets "fredsfeststyre" Per Usterud Aasgaard som var den drivende kraft og det samlende midtpunkt i dette gjenoppbygningsarbeide.


Se også

Kilde

  • 1. Ingeniørmatrikkelen
  • 2. Harald Ramm Rønneberg. Studenter i Den Gamle Stad. Teknisk Ukeblads forlag 1960


Eksterne lenker