WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Pappenheim

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Pappenheim 1930

Pappenheim er et område i Trondheim på sletten under Kristiansten festning. Pappenheim er opprinnelig et folkelig navn på arbeiderboligene på Kristianstenssletta som ble oppført fra 1916 til 1920.

Pappenheim var i utgangspunktet et provisorium som skulle bebygges med større og mer solide hus etterhvert. Men her som på mange andre steder i byen ble det provisoriske gradvis permanent av seg selv. I likhet med flere tradisjonelle arbeiderklassestrøk i Trondheim, som Ilsvika, Bakklandet, Lademoen og Møllenberg er boligene nå betydelig oppgradert til en god standard mens den opprinnelige stilen i stor grad er bevart. Teoriene rundt opphavet til benevnelsen Pappenheim er mange, men trolig er navnet en kombinasjon av uttrykket pappenheimer og en humoristisk harselas over områdets opprinnelige mangelfulle byggestandard, at pappmateriale brukt som isolasjon eller at papp ble benyttet til taktekking.

Sverre Pedersen var avdelingsarkitekt i Trondheim kommune (1905-1920) med ansvar for blant annet Pappenheim.

Med sin sentrumsnære beliggenhet mellom Bakklandet i vest, Møllenberg i nord, Kristiansten festning i øst og Singsaker i syd, er Pappenheim nå et av Trondheims mest attraktive boområder.

Se også

Eksterne lenker

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Pappenheim» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.