WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Otto S. Knudsen - agentur og radioforretning

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Otto S Knudsen - logo
Melandsøgården. Foto: Byarkivet. UBiT
Otto S. Knudsen - agentur og radioforretning, Fjordgata 25 i Fjordgata, etablert 1937 av Otto Stefan Knudsen (1912-1984).

Firmaet representerte «SIERA» radio i hele det nordlige Norge. Da krigen kom ble det vanskelig å drive med radio, men firmaet opprettet et radioverksted med Sverre Berg som teknisk leder. Han var tidligere innehaver av Bergs Radiofabrikk A/S. ved forsiktig drift ble det produsert artikler som ikke var rammet av radioforbudet.

Den norske delen av Aurora Group går tilbake til 1937, da grossist Otto S. Knudsen etablerer sin første butikk i en bakgård i Trondheim. Der distribuerer han ski og radioer, men på 1960-tallet tilbyr han også antenner og kabler samt reservedeler og tilbehør i det voksende markedet for grammofoner, TV-er og senere hi-fi-anlegg. I 1970 etablerer firmaet seg i nye lokaler i Trondheim i Kjøpmannsgata 31, og utvidet samtidig salgsområdet til å dekke hele Nord-Norge – og på midten av 80-tallet blir Otto S. Knudsen AS landsdekkende, noe som var en forutsetning for å kunne inngå samarbeidsavtale med de nye store detaljkjedene Expert og Elkjøp. I 1992 endres navnet til OSK Elektrotilbehør AS, og to år senere flytter selskapet nok en gang inn i nye lokaler, denne gangen i Fossegrenda sør for Trondheim, med et lager på 5000 kvadratmeter. På midten av 1990-tallet har Otto S. Knudsens bakgårdsforretning utviklet seg til å være markedsledende innenfor tilbehør til forbrukerelektronikk, og i samme periode innledes et strategisk samarbeid med danske Rudolph Schmidt A/S og svenske OrtoConnex AB. I 1999 fusjoneres OSK Elektrotilbehør AS inn i Aurora Group.

31]].

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949.

Eksterne lenker