WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Otto Ottesen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Otto Ottesen
Otto Ottesen

Tannlege Otto Ottesen (23.9.1890 i Trondhjem - 4.6.1973 sst) var sønn av tannlege Otto Christian Ottesen sen. og Wilhelma Ashenberg. Gift i Kviteseid 15.8.1918 med Magnhild Bergland (27.8.1892 i Oslo- 5.1.1990 i Trondheim), datter av sogneprest Aslag Bergland og Helene Gundersen.

Efter examen artium ved fødebyens katedralskole i 1909 ble han opptatt som elev på Statens tannlægeinstitutt og tok avgangseksamen der i 1912, og ble medlem av MNTF i 1912. Siden har han praktisert i Trondhjem. Ottesen var odontologisk sakkyndig og identifikasjonsleder ved Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt og i mange år har han vært medlem av styret for Trondheims Skoletannklinikk. Han har hatt mange verv innen tannlegestanden. I flere år har han vært formann i Trøndelag tannlegeforening og medlem av Den norske tannlægeforenings hovedstyre.han mottok landsforeningens hederstegn i gull, og ble utnevnt æresmedlem av Trøndelag Tannlegeforening. Medlem av Trondhjems Sparebanks forstanderskap og kontrollkomite, ordførende medter i Frimurerlogen.

Under 2. verdenskrig ble han fengslet og satt på Misjonshotellet, Vollan, Falstad og Grini.

Kilder

  • Nils Bjerke. Norges tannlæger. A.M.Haanches forlag. Oslo 1929
  • Olaus Schmidt. Klubselskabet Harmonien 1813-1963