WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Ole Falck Ebbel

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ole Falk Ebbel
Ole Falck Ebbell (født 1839 i Kristiania, død 1919) var en norsk arkitekt.

Han var født i Christiania som sønn av jurist og senere rådmann Ole Falck Ebbell. Han studerte bygningskunst i Tyskland og Sveits og hadde flere års virke i Christiania før han kom til Trondhjem. Blant annet medvirket han som assistent ved byggingen av Stortingsbygningen i 1861.

I 1867 kom han til Trondhjem. Han ble lærer i mekanikk og bygningskunst ved Trondhjems tekniske læreanstalt (forløperen til NTH) i 1871, 32 år gammel, og i 1891 ble han overlærer i bygningskunst og leder for arkitektavdelingen. Ebbell var samfunnsengasjert og medlem av formannskapet i Trondhjem i tillegg til mange offentlige og private verv. Han var medlem av kommisjonen for restaureringen av Domkirken i Trondhjem 1882-1894. Han var arkitekt for Rotvold asyl, Ila skole, Kalvskinnet skole, Dampkjøkkenet samt utvidelse av Thomas Angells Stuer.

Arkitekt Ebbells veg i Trondheim er oppkalt etter ham.Kilde

  • 1. Wikipedia
  • 2. Gunnar Nissen. Thomas Angells Siftelser 1767-1967

Eksterne lenker