WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Olav Eriksmoen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Olav Eriksmoen
Foto: Fra Strinda den gang da 2007
Olav Eriksmoen (født 3. februar 1904 i Solør, død 1979 på Hamar) tok eksamen fra Norges Landbrukshøgskole i 1927 og arbeidet en tid på høgskolen med forskerarbeid. Senere ble han ansatt i Norges Kjøtt og Fleskesentral.

I 1938 tok han over som leder av Sentralens nyopprettede avdeling i Harstad. Dette var begynnelsen på det som senere utviklet seg til distriktsorganisasjonen Nord-Norges Salgslag, som omfatter vårt lands 3 nordligste fylker.

I 1945 ble han ansatt som daglig leder i Bøndernes Salgslag og fortsatte i denne stillingen til han gikk av i 1972.

Samarbeidet mellom landbruksorganisasjonene i Trøndelag om utbyggingen av Landbrukssenteret på Tunga i Trondheim var, framfor noen annen, Eriksmoens verk. Hans navn er, og vil for framtiden, være knyttet til dette anlegget, som fremdeles er uten sidestykke i Skandinavia. Eriksmoen tilhørte den generasjon av landbruksutdannede unge menn som med glød og idealisme, gjorde sin innsats i landbrukssamvirkets pionertid. Denne glød og idealisme beholdt Eriksmoen gjennom hele sitt liv.


Utmerkelser

  • Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.
  • Sør-Trøndelag Landbruksselskaps gullmedalje med diplom
  • Bøndernes Salgslags hederstegn i gull