WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Nielsen & Johnsen A/S

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Nielsen & Johnsen A/S, Fjordgata 11. Foto:Byantikvaren

Nielsen & Johnsen A/S- Fiskeri- og skibsutstyr en gros, seilmakerverksted, Fjordgata 11 i Fjordgata, etablert 1886 av Nielsen og Johnsen.

Firmaet ble i 1909 overtatt av disponent Jens Bagøien som døde i 1931. Han ble etterfulgt av sin sønn, Kaare Bagøien, som var disponent i 1949.

Firmaet førte komplett lager av redskaper såsom tråd, snører, bankliner, angler, forsyn, garn etc.

A/S Nielsen & Johnsen ble inntil 1930 drevet utelukkende som skipshandel i forbindelse med seilmakerverksted, men senere opptok man arbeidet med fiskeriutstyr en gros med henblikk på det nordnorske marked.

Firmaet førte lager av båtutstyr, malervarer, Askim gummifottøy, tvist i baller og pakker, blåstein og glasskavl, mangrovecutch, tauverk av alle slags, stålwire, seil og reesenningsduk, maskin- og motoroljer, linolje rå og kokt, livbelter og bøyer, blokkverk av tre og jern, hyssing av alle slag, salmakerartikler, vaskeartikler.

Firmaet hadde over tid lager i flere brygger; Sandgata 18 , Sandgata 20, Kjøpmannsgata 13

Gården ble revet i 1970-årene og Bachke & Co holder til på denne adresse nå.

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949
  • Trondheim byarkiv på Flickr