WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Moholt studentby

Fra WikiStrinda
(Omdirigert fra Moholt Studentby)
Hopp til: Navigasjon, søk
Moholt Studentby
Moholt studentby, Herman Kragsvei 1 til 53, Moholt Alle 1 til 40 og Prestekrageveien 4 til 12, ligger på Moholt i Trondheim og er den største studentbyen tilknyttet Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT).

Studentbyen er opprinnelig bygget i småblokker på 6 etasjer. Moholt 1 (blokkene rundt Herman Kragsvei) sto innflyttningsklar i 1964.

Moholt studentby. Foto: Jan Habberstad

Moholt studentby ble anlagt på eiendommen til Moholt Vestre.

I 2014 pågår planleggingen av en utvidelse av og fortetting av studentbyen. Et prosjekt kalt Moholt 50/50 omfatter bygging av nye 450 studentboliger, studentbarnehage, kulturarenaer med mer. En ser for seg sambruk i kulturarenaene for studentaktivitet, kommunal aktivitet og aktivitet tilknyttet SiT. Det er også planlagt 160 ordinære boliger i området.

Første del av utviklingen av studentbyen er kalt Tun og tårn – der det skal bygges studentboliger i punkthus som rammer inn en felles allmenning. Boligene planlegges av MDH Arkitekter sammen med Arne Henriksen Arkitekter AS og MASU Planning, etter en arkitektkonkurranse for ferske arkitektfirmaer

Arbeidet med en reguleringsplan ble satt i gang, samtidig som SiT er i gang med prosjektering av det første byggetrinnet. Dette vil inneholde ny barnehage, flere studentboliger samt ulike former for aktivitetslokaliteter. SiT satte spaden i jorden i januar 2015, og i 2016 åpnet 3 høye studentboliger midt i området.

En konflikt med Blomsterbyens innbyggere oppstod i 2014. Dette gikk primært på trase for adkomstveger.

Kilde

  • 1. SIT hjemmesider

Eksterne lenker