WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Marienborg holdeplass

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Utsikt mot Marienborg
Foto:Jan Habberstad
Marienborg stasjon
Foto:Jan Habberstad
Marienborg holdeplass er en jernbaneholdeplass på Dovrebanen og Stavne-Leangenbanen ved Marienborg i Trondheim. Holdeplassen ble åpnet i 1999. Holdeplassen har to plattformer, og Marienborg holdeplass ligger 2,82 kilometer fra Trondheim S på Dovrebanen der Stavnebanen tar av fra Dovrebanen. Det ene sporet tilhører Dovrebanen og er elektrifisert mens det andre tilhører Stavnebanen og er beregnet for dieseldrift. Stasjonen blir i dag betjent av lokaltog med Trønderbanen fra Norges Statsbaner og regionstog mellom Trondheim og Røros.

Marienborg holdeplass er lokalisert like ved St. Olavs hospital, med brotilknyttning over Nidelva, samt ved siden av lokomotivverkstedet Marienborg som tilhører NSB. Holdeplassen, eller kryssningspunktet stasjonen ligger på, hadde også en viktig rolle i Nidareid-ulykken i 1921 hvor ett av togene angivelig skulle ha ventet på stasjonen, men fortsatte og utløste en kollisjon med et annet tog ved Ila.

Kilde

  • 1. Wikipedia

Eksterne lenker