WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Magnus Lagabøters veg 8

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Magnus Lagabøters veg 8, på Tunga ble oppført i 19??. ORAS AS Trondheim holder til her.

Oras er Norges ledende VVS-entreprenør. De har 16 avdelinger og 700 medarbeidere. Firmaet leverer vann-, energi-, og klimaanlegg til alle typer bygg i hele landet.

Det startet i 1904, da Heidenreich & Co ble grunnlagt i Christiania som en kombinert rørhandel og rørleggerbedrift. I 1927 ble selskapet delt. Heidenreich & Co førte grossistvirksomheten videre, mens rørleggerdelen ble samlet i Oslo Rørleggerbedrift. I 1987 endret selskapet navn til Oras AS.

Mange selskaper har kommet til etter hvert, og i dag er firmaet en landsdekkende VVS-entreprenør med datterbedrifter fra Kristiansand i sør til Bodø i nord. Alle selskaper og avdelinger har rørleggervirksomhet. Siden 1997 har firmaet dekket hele VVS-spekteret gjennom ventilasjonsavdelinger i Kristiansand og Trondheim. Fra 2008 er ventilasjonsmarkedet også på Østlandet dekket gjennom Oras Klima AS og Oras Telemark AS.

Foto: Jan Habberstad

Kilde

  • 1. Nettsted ORAS


Eksterne lenker

[1]