WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Lykkes Rederi

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Tore Lykke
Per T. Lykke, Transittkaia 14. Foto: Jan Habberstad 2016
Lykkes Rederi A/S i Trondheim, etablert 1921 av Per Tangen Lykke. Nåværende navn Per T. Lykke AS, Transittkaia 14.

Firmaet så dagens lys allerede i 1921 og hadde sine første kontorer i Kjøpmannsgata, hvor flere andre skipsagenter, meglere og rederier hadde sitt tilholdssted på den tiden. Per T. Lykke AS kom tidlig inn på skipsmegling av skip som fraktet gods til flere havner i Nord-Norge.

Ved Per Tangen Lykkes død i 1942 ble hans sønn Tore Kristian Lykke (11.7.1921- 14.5.1985) disponent.

Virksomheten har i dag seks ansatte hvor fire av dem har kjøpt opp firmaet Per T Lykke AS av tidligere eier Bjørn Lykke, som gikk av med pensjon i 2014. Daglig leder 2014 er Bjørn Tore Gellein.

Firmaet er hovedagent for det kjente rederiet Wilson Eurocarriers AS som trader hele Nordsjøbassenget og har ukentlige anløp av Trondheim og Transittkaia med stålprodukter fra Rotterdam og Duisburg. Rederiet har også skipningskontrakter med Elkem Thamshavn, Mayr-Melnhof Karton Follafoss og Wacker Chemicals på Holla. Firmaet har også et godt samarbeid med Firma J.P.Strøm Shipping på kysttransporter nordover

Lykkes rederi eide D/S ILA som var bygd 1939 2.935 t.d.w.). Båten var på reise i konvoi fra Boston til Glasgow lastet med 2.070 tonn stål og stykkgods. Konvoien ble angrepet av 10 tyske ubåter i posisjon 5330N og 3000W.

Eksterne lenker