WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Luftkrigsskolen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Luftkrigsskolen er en treårig høgskole som utdanner offiserer for Luftforsvaret. Skolen ligger på Kuhaugen i Trondheim og ble etablert i 1949.

Luftkrigsskolen er en av Forsvarets tre krigsskoler. De andre to er Krigsskolen (Hæren) og Sjøkrigsskolen (Sjøforsvaret).

Luftkrigsskolen er en av Forsvarets viktigste utdanningsinstitusjoner. Etter at Forsvarets utdanningssystem ble endret i 2005 har Skolen utviklet seg betydelig, og i dag er Luftkrigsskolen en premissleverandør ikke bare for Luftforsvaret.

Studentene ved krigsskolen omtales som kadetter. Kadettene får lønn under studiet.

I det første skoleåret får kadettene mulighet til å utvikle seg som leder; dette skal bunne i ut i at kadetten skriver en egenutviklingsrapport mot slutten av førsteåret. Andre fag dette året er luftmakt og engelsk. Andreåret inneholder videre studier i luftmakt og engelsk. Det store dette året er skrivingen av semesteroppgave. Sisteåret skriver kadettene en bacheloroppgave som ender ut i bachelor i militære studier.

Kadettenes egne forum heter Kadettsamfunnet. Alle kadettene er medlem av kadettsamfunnet, som består av et stort antall bedriftsidrettslag, barstyre, og andre elementer som jobber for kadettenes interesser.

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Luftkrigsskolen» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.

Se også

Strinda historielags befaring

Eksterne lenker