WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Logo for Strinda historielag

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Logovarianter for Strinda historielag
Jubileumsgaven

I styremøte 21. april 2009 bestemte styret i Strinda historielag seg for logo.

Denne er tegnet av Per Arne Mæhlen. Ved medlemsmøtet 27. april kunngjorde lederen Sigurd Fjær begrunnelsen for det valgte forslaget slik:

Silhuetten av Strinda kirkeMoholt symboliserer vår norske kultur knyttet til kristendommen. ”Kirken” ga i sin tid folk kunnskap om, og ferdighet i lesing og skriving. Strinda kirke ble vigslet 18. oktober 1900.

Tyholttårnet kneiser på toppen av Tyholt og ses fra hele Strinda. Fra tårnet ses størstedelen av det som en gang var Strinda fylke, ikke minst den viltre og vakre Strindfjorden. Tårnet vitner om vår tids byggteknikk, og det huser tårnrestauranten med en ”rundetid” på 1 time, og er antennefeste for radio- og TV antenner. Tårnet ble bygd i 1982-84 og er en av landets store severdigheter.

Bunnsymbolikken i logoen har 2 ”føringer”. Bølgene viser strandlinjen mellom Strindfjorden og Strinda.

De rette strekene viser til løsmasseavsetningene her på Strinda, knyttet til isavsmeltingen og landhevingen. Dermed fikk en her forutsetningene for de betydelige og produktive jordbruksarealene som var i hevd, helt fram til den store by bebyggelsen ble iverksatt etter 1960. Begrepet ”Snaustrinda” oppstod i tidsperioden området var jordbruksareal.

Logoen ble brukt i en Jubileumsgave av kunsthåndtverkeren Margot Sandvik. Gaven ble utdelt i forbindelse med 20-års jubileet til Strinda historielag i 2016.