WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Lerkendal hagekoloni

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Lerkendal hagekoloni 1952. Foto: J.L.Nerlien
Utsnitt av FW luftfoto 6166 19. juni 1985

Lerkendal hagekoloni var en samling kolonihager som 1918 ble anlagt på 48 daa av Lerchendal, øst og vest for Strindvegen. Området ble bebygd med små hytter, og hagekolonienhadde bl.a. eget samfunnshus. Under den annen verdenskrig ble en del av området ekspropriert til fordel for utbygging av Stavne-Leangenbanen.

Etter krigen ble området vest for Strindveien ekspropriert tilfordel for NTH, mens området øst for veien ble benyttet til boligbygging etter at hagekolonien ble nedlagt 1957.

Historisk sett var kolonihager ment som et sted man kunne dyrke frukt og grønnsaker. Denne kolonien på Lerkendal, som på det meste hadde 160 felt, ble fjernet i 1959 på grunn av utbygging. Hagekolonien er med på Strindakalenderen 2016.

Kolonihaven på Lerkendal ca 1950
Kartet fra 1959 viser hvor kolonihagen lå
Ortofoto Strinda 1937.Her ser vi hvordan Lerkendal kolonihage lå i området på begge sider av Strindvegen.

Kilde

  • 1. Sted og navn i Trondheim. Wilhelm K. Støren
  • 2. Norge i bilder Ortofotokart Strinda 1937
  • 3. Wikipedia
  • 4. Norsk teknisk museum

Eksterne lenker