WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Lefstad sykkelfabrikk

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Styria.jpg

Lefstad sykkelfabrikk ble etablert i 7. april 1892 i Trondheim av Johan Peter Lefstad, men allerede i 1888 hadde Johan Lefstad startet med sykkelimport fra Østerrike De første årene drev firmaet utelukkende med import og reparasjon av sykler. Sykkelmerket Styria var i produksjon allerede i 1905. På slutten av 1920-tallet lanserte fabrikken to sykler: Nidaros og Styria, Styria litt billigere og enklere enn Nidaros. Fabrikken hadde på midten av 1930-tallet en årsproduksjon på mellom 2000 og 2500 sykler. Lefstad vant gullmedalje på Trøndelagsutstillingen 1930 for Nidaros-sykkelen.

Lefstad sykkelfabrikk produserte også egne mopeder og motorsykler. Nidaros motorcycle ble produsert seint på 1910-tallet av Lefstad. Nidarosmopeden ble produsert i tiden 1956–1958. Sykkelproduksjonen ble avviklet på slutten av 1950-tallet da det var dårlig omsetning for småskalaproduksjon.

Selskapet er i dag videreført som Lefstad Sportsforretning.

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Lefstad sykkelfabrikk» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.