WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Ladebekken 9

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ladebekken 9 i 2015.Foto: Jan Habberstad
Ladebekken 9 i 2015.Foto: Jan Habberstad
Ladebekken 9 i 2015.Foto: Jan Habberstad
Ladalen ca 1960.Foto: Widerøe- UBiT
Ladebekken 9, næringseiendom der Ladebekken i sin tid gikk påLade.

Dampvaskeriet A/S lå fra 1901 til 1978 i dette området. I 2015 holder SERVI HYDRANOR til i Ladebekken 9 og 9B. Firmaet er del av Servi Group. Tidligere het firmaet Cylinderservice.

I 102 år har Servi vært leverandør av "Power and Motion Control". Det startet med at Sophus Berendsen etablerte Ingeniørforretningen Atlas i 1912.

Vi har vært både danskeid og svenskeid og skiftet navn og logo en rekke ganger. Nå derimot, er vi endelig "på norske hender", etter å ha blitt kjøpt opp av det familieeide industrikonsernet FERD i 2013. Dette gir oss unike utviklingsmuligheter, og en ny epoke er startet i Servis historie.

1. oktober i 2013 ble vi "SERVI GROUP" og lanserte nytt navn og profil.

Med våre 4 selskaper og 10 lokasjoner, er vi kjent i markedet som en stor leverandør innen offshore, marine og landbasert industri. Fremover skal vi rigge selskapet for nasjonal og global vekst. Ferd har som mål at vi skal bli et større selskap, både gjennom organisk vekst og via oppkjøp.


Kilde

  • 1. Trondheim byleksikon
  • 2. Per Øverlands historieglimt nr 6 om Ladebekken

Eksterne lenker