WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Korsvika

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Korsvika fra Norge i bilder

Korsvika er ei bukt på Ladehalvøya, nordøst for Lade gård og Lade kirke, og sørvest for Korsvikberget.

Kirkesøkende til Lade kirke landet i vika, og det er mulig at det var reist et kors her. Vika er friluftsområde, og en populær badeplass, men badevannskvaliteten kan periodevis være noe dårlig. Korsvika var også navnet på to plasser under Lade.

Vikingeskipet «Ormen Lange» kan ha blitt bygget i dette området.

Korsvika var også navn på Korsvika husmannsplass under Lade gård. I 1831 var Hilmar Martinius Johnsen bruker. Seilmaker Hans Henrik Weibye kjøpte plassen i 1884. Den sistebygningen på plassen ble revet så seint som i 1978.

Korsvika. Foto fra Lade historielag

Dette gamle bildet fra 1939 er tatt fra Kjerringberget mot Ladehammeren. Det viser en skinnegang mot byggestedet for en molo. I forgrunnen ser vi bolighuset Gløttarn, bakenfor til venstre ligger småbruket Korsvikberget. Lengst bak skimtes 2 krutthus i lia opp mot Ladehammeren.

Korsvika. Foto: Jan Habberstad

Dette bildet fra 2009 er tatt fra Kjerringberget og viser Korsvika i dag.

Se også

Kilde

  • Trondheim Byleksikon 1996
  • Bilde fra Lade historielags billedsamling

Eksterne lenker