WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Karl Lorck

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Karl Lorck

Karl Fredrik Sophus Lorck (19.9.1847 -1925) var sønn av Fredrik Christian Fritz Lorck. Karl Lorck var medeier i det gamle handelshuset Lorck & Co. Firmaet holdt til i Kjøpmannsgata 20 hvor det ble etablert i 1788. Han var gift med Helene Marie Beyer (1852 i Dresden-). Familien bodde i Kjøpmannsgaten 20.

De hadde 9 barn (født 1874-1886) å forsørge. Datteren Ragnhild Lorck (12.12.1880 i Trondhjem-) ble gift med Sverre Olaf Thorkildsen.

Det var fortsatt en betydelig virksomhet i og rundt Lorck & Co., men toppen var passert for denne type handelshus. Karl Fredrik Lorck ser ut til å ha vært firmaets mann fram til 1894. Da fikk han stilling som revisor i Norges Bank, noe som førte til at familien flytta til hovedstaden i 1899. Også denne Lorck hadde markert seg i styre og stell, bl.a. som viseordfører i Trondheim og som suppleant til Stortinget.


Karl Lorck var formann i Trondhjems Handelsforening i 1884.


Kilde

  • 1. Terje Bratberg. Trondheim i endring. Næringsforeningen i Trondheim 2011
  • 2. Gravminner i Norge

Eksterne lenker