WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Kafé Skuret

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Kystlagets logo. Foto: Jan Habberstad 2013
Kafe skuret. Foto: Jan Habberstad 2013
Gulskuret. Foto: Jan Habberstad 2013

Kafé Skuret, Fosenkaia 40, ligger i Gulskuret på Fosenkaia i Trondheim havn.Kafé Skuret drives av Kystlaget Trondhjem gjennom det heleide selskapet Kafé Skuret AS.

Kystlaget Trondhjem ble grunnlagt i januar 1989, da 32 kystkulturentusiaster i Trondheim møttes på den gamle ”Velferden” i Trondheim og bestemte at nå var Kystlaget Trondhjem grunnlagt. Deretter spiste de Trondhjemsuppe med rosiner i, røykasild og flatbrød, og fortsatte å fortelle hverandre gode historier med maritimt tilsnitt. Og på den måten går det en linje tilbake til lagets røtter, som vel må sies å ligge i førhistorisk tåke i form av dempet belysning og sigarettrøyk på Kieglekroa i Trondheim.

Fosen Trafikkselskap A/S var rundt 1990 i ferd med å flytte hurtigbåtterminalen og administrasjonen ut av kanalhavna. De etterlot seg tre til dels forfalne lagerskur. 17 mai 1989 heiste Kystlagets første – og senere legendariske – skurbas Gunnar Hassel for første gang flagget for Kystlaget på Gulskuret.

Kilde

  • 1. Nettside - Kystlaget Trondhjem


Eksterne lenker