WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


KBS Kjøpesenter AS

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
KBS logo
KBS anno 2009 før riving

KBS Kjøpesenter lå i Thoning Owesens gate nord for Innherredsveien ved Strindheim. Senteret hadde 47 butikker og 400 gratis parkeringsplasser.

Navnet kommer fra de som etablerte KBS i 1973. Det var Kjerringvåg, Bringedal og Sjømo som etablerte KBS Familiemarked og derav navnet (K)jerringvåg, (B)ringedal og (S)jømo.

KBS Kjøpesenter ble etablert i 1993, men det hadde da allerede i 20 år vært drevet handelsvirksomhet på området. KBS Leangen Stormarked etablerte i 1973 landets, på det tidspunkt, største dagligvareforretning. I 1985 kjøpte KBS naboeiendommen, som hadde huset bilforretningen Autoparks virksomhet. Disse to husene ble i 1993 bygd sammen til KBS Kjøpesenter.

KBS Kjøpesenter ble revet i 2010, og et nytt kjøpesenter stod ferdig oktober 2012. Det nye kjøpesenteret har fått navnet Sirkus Shopping.


Strindheim.(c) Morten Antonsen/Adresseavisen

Flyfotoet er fra juni 2006. (c) Morten Antonsen/AdresseavisenKBS i juli 2009. Foto: Jan Habberstad

KBS skal i løpet av 2010 stenge sin virksomhet og bygge om butikksentret til en kombinert butikksenter og boligkompleks.


KBS i juli 2009. Foto: Jan Habberstad

Bygging av ny E6 forbi KBS vil medføre store endringer i trafikksituasjonen fra 2009.Kilde

  • 1. KBS hjemmeside

Eksterne lenker

Se også