WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Jordens koordinatsystem

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Jordens koordinatsystem er et system for bestemmelse av den geografiske plasseringen av et hvilket som helst sted. Koordinater oppgis i bredde- og lengdegrader, samt i geodetisk høyde dersom man ønsker å spesifisere også dette. For å kunne angi nøyaktig plassering deles hver bredde- og lengdegrad inn i seksti minutter, som i sin tur deles i seksti sekunder. Koordinatene kan også oppgis som desimaltall.

For å gjøre det lettere å gi en sikker identifikasjon av et sted kan geografiske koordinater legges inn i artikler ved hjelp av malen {Koord}. Dersom man bruker denne malen kommer koordinatene til høyre i artikkelen, og det blir automatisk laget en klikkbar lenke som gir en liste over forskjellige karttjenester på internett.


Se også