WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Jon Aass

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Her er tre av de som sørget for at Tyholttårnet ble en realitet. Arkitekt Nils Christian Ottesen (t.v.), adm.dir i Adresseavisen, Jon Aass og fylkesrådmann Kåre Gisvoll. Bildet er fra 1984. Foto: Kjell A. Olsen
Jon Aass (7.12.1940 i Modum-)

Jon Aass er utdannet kjemiingeniør og siviløkonom, mastergrad i strategisk planlegging. Han var i tre år internasjonal sekretær og kontorsjef i Norsk Studentunion. Senere disponent i Rogalands Avis i 12 år. Ble konserndirektør og administrerende direktør i Adresseavisen, og satt i stillingen i 17 år.

Jon Aass har vært medlem i Avisenes arbeidsgiverforening, medlem/formann i Norsk Høyrepresses styre, styremedlem i Sør-Trøndelag industriforening og i Trøndelag Teater.

Jon Aass stod i spissen for å få realisert Tyholttårnet som stod ferdig i 1985. Han var formann i interimstyret og senere styreformann i selskapet som stod for byggingen.

Kilder

Adresseavisen 16. desember 2015